budapest

Fruktig Budapestrulle

För 10 personer.

Rulltårtans Rolls Royce måste vara den läckra Budapestrullen.
Den friska fruktfyllningen kompletterar den söta marängbotten

Fruktig Budapestrulle
 

Ingredienser

Botten:
100 g hasselnötter
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao

Fyllning:
1 burk mandarinklyftor, 400 g
3 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
1 msk kakao

Garnering:
Mörk choklad

 

Gör så här
Sätt ugnen på 175°

Finhacka nötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret och vispa tills det blir en tjock marängsmet.
Blanda nötterna med mjöl och kakao.
Vänd ner blandningen försiktigt i marängsmeten.

Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.

Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper.
Dra av pappret som kakan gräddats på.
Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten.
Låt kakan kallna under långpannan.

Fyllningen: Låt mandarinklyftorna rinna av väl.
Vispa grädden tjock tillsammans med socker och kakao. Blanda i frukten.

Bred fyllningen över kakan och rulla ihop från långsidan.
Låt den ligga med skarven ner. Rulla in kakan i pappret.
Låt gärna stå i kylen eller frys några timmar före servering.
Ringla över lite smält choklad eller pudra över florsocker vid serveringen.

Detta recept hittade jag på matklubben.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0