budapest
Fruktig Budapestrulle
För 10 personer.Rulltårtans Rolls Royce måste vara den läckra Budapestrullen.
Den friska fruktfyllningen kompletterar den söta marängbotten
Den friska fruktfyllningen kompletterar den söta marängbotten
Ingredienser
Botten:100 g hasselnötter
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
Fyllning:
1 burk mandarinklyftor, 400 g
3 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
1 msk kakao
Garnering:
Mörk choklad
Gör så här
Finhacka nötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret och vispa tills det blir en tjock marängsmet.
Blanda nötterna med mjöl och kakao.
Vänd ner blandningen försiktigt i marängsmeten.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper.
Dra av pappret som kakan gräddats på.
Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten.
Låt kakan kallna under långpannan.
Fyllningen: Låt mandarinklyftorna rinna av väl.
Vispa grädden tjock tillsammans med socker och kakao. Blanda i frukten.
Bred fyllningen över kakan och rulla ihop från långsidan.
Låt den ligga med skarven ner. Rulla in kakan i pappret.
Låt gärna stå i kylen eller frys några timmar före servering.
Ringla över lite smält choklad eller pudra över florsocker vid serveringen.
Detta recept hittade jag på matklubben.se
Kommentarer
Trackback