slabang
Norrländsk slabang
10 bitarEtt gudomligt gott bakverk som kan varieras på många olika vis. Den norrländska varianten är fylld med marsipan, marmelad, grädde och bananer.
Ingredienser
3 ägg1,5 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
300 g marsipan eller mandelmassa
2 dl aprikosmarmelad
2 dl vispgrädde
2 bananer
¨
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggvispet.
Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper. Dra bort papperet som kakan har gräddats på. Låt kakan kallna.
Gör fyllningen. Kavla ut marsipanen eller mandelmassan till en platta som är lika stor som kakan.
Bred marmeladen på kakan. Lägg marsipan- eller mandelmasseplattan på marmeladen.
Vispa grädden. Hacka bananerna. Blanda grädde och bananhack. Fördela gräddfyllningen över marsipanen eller mandelmassan. Rulla ihop kakan till en rulle. Skär den i tio bitar.
Detta recept hittade jag på matklubben.se
Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper. Dra bort papperet som kakan har gräddats på. Låt kakan kallna.
Gör fyllningen. Kavla ut marsipanen eller mandelmassan till en platta som är lika stor som kakan.
Bred marmeladen på kakan. Lägg marsipan- eller mandelmasseplattan på marmeladen.
Vispa grädden. Hacka bananerna. Blanda grädde och bananhack. Fördela gräddfyllningen över marsipanen eller mandelmassan. Rulla ihop kakan till en rulle. Skär den i tio bitar.

Kommentarer
Trackback